středa 24. února 2016

Bonnie - čepice pletená svisle

Přála jsme si uplést novou čepici, ideální předlohu jsem ale ne a ne najít ani v dostupných knihách ani časopisech. Naštěstí tu je raverly.

Tam jsem návod na baret svých přání opravu našla. A měl být dostupný i češtině. Ale ejhle: "česky - not translated", zjevila se nepříjemná skutečnost v nabídce DROPS Design.

Vůle ale byla silnější než obavy z anglického textu. Trochu jsem ho doslova "popletla" a nepletla úplně podle návodu, čepice je každopádně na světě i na "štrykovací" sociální síti. A český návod pro další případné a méně anglicky rozumějící zájemce taky: ;-)

Na dřevěné jehlice č. 8 (pravděpodobně) jsem nahodila 31 ok a pletla pořád hladce (na vzoru se tedy střídají řady hladce a obrace) 31, 26, 26, 26, 16 a 21 řad.

Na jedné straně by se měla tvořit "špička" - jen občas pletené řady, hustěji pletená strana patří na čelo.

Čepice se plete kolmo, řady budou na hotové čepici svisle. Díky tomu si snadno pohlídáte potřebný průměr čepice. Prostě stačí čapku čas od času přiložit k příslušné hlavě, zkontrolovat zbývající počet řad a v pravý čas s pletením přestat a na příslušných místech sešít. :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...